Aprenem a llegir. PAS A PAS.

"Aprenem a llegir pas a pas" és un quadern d'entrenament lector per a l'Educació Infantil que abarca el treball lector fins a Cicle Inicial.
Donat el moment evolutiu dels vostres fills i filles, i a la gran diversitat en el ritme d'aprenentatge, veig positiu facilitar-vos aquest recurs per si voleu treballar-ho a casa. La gran majoria d'alumnat pot anar treballant el primer i segon apartat (entenent que un/dos alumnes del grup ja poden avançar fins als tres darrers apartats).
Tingueu present que la rapidesa, la perfecció mecànica i l'expressió són necessàries, i s'adquireixen com un hàbit (petit treball constant i diari)...tanmateix no oblidem que l'objectiu final de tota lectura és la comprensió.

Tindreu ubicat el quadern, de forma permanent, en la pàgina/pestanya de "Lletres". Ho trobareu estructurat en tres dossiers per qüestions "tècniques". El que cal tenir present és l'estructura interna on hi trobareu:

  • El primer apartat, (pàgines 4-13) PREPARACIÓ CAP A LA LECTURA: l'abecedari, vocals, consonants, síl·labes i monosíl·labs. Important la secció de síl·labes abans d'arribar a la paraula, per tal que la lectura posterior de mots sigui més segura i ràpida, sense lletrejar.
  • El segon apartat, (pàgines 14-25) LECTURES AMB LLETRA DE PAL. Paral·lelament a la lectura de paraules hi trobareu frases.
  • El tercer apartat, (pàgines 26-37) LECTURES AMB LLETRA DE PAL I ALGUNA DE LLIGADA.
  • El quart apartat,  (pàgines 38-67) LECTURES AMB LLETRA LLIGADA.
  • El cinquè apartat, (pàgines 68-79) LECTURES RÀPIDES: amb paraules i frases per agafar velocitat.
  • El sisè apartat,  (pàgines 80-90) JOCS DE COMPRENSIÓ LECTORA: Sí o no? Veritat o mentida? Ordena frases.
  • Finalment,  (pàgines 94-103) i en l'últim lloc, LECTURES PER MEMORITZAR on hi trobareu un petit recull de poemes.